Your Trusted 24 Hours Service Provider!

Dakwerken

Algemene Schrijn & timmerwerken

By - admin

Geld lenen voor een dakkapel

Wil je geld lenen voor een dakkapel, dan gaat het vaak om een flink bedrag. Een mooie dakkapel is nu eenmaal een flinke investering. Het voordeel is wel dat je hiermee de waarde van je woning verhoogt, dit kan bij verkoop van het huis een voordeel opleveren. Geld lenen voor een dakkapel gaat meestal via de hypotheek. Dit doe je bij aankoop van het huis, of tussentijds als je de dakkapel pas later wilt laten plaatsen. Een lening via de hypotheek heeft als voordeel dat je de rente en kosten gedurende de looptijd mag aftrekken van je te betalen inkomstenbelasting.

Wat zijn de opties als verhogen van de hypotheek niet mogelijk is?

Soms is het niet mogelijk om de hypotheek op je woning te verhogen. Dan kun je voor het laten plaatsen van een dakkapel een persoonlijke lening of een d doorlopend krediet afsluiten. Je kunt hiervoor geld lenen via Overstappen.nl, waar je gemakkelijk verschillende lening aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

Een bestaande lening oversluiten

Als je al eerder geld leende en je wilt nu een lening afsluiten voor de aanschaf en plaatsing van een dakkapel dan kun je overwegen om de oude lening te combineren met een nieuwe financiering. Een lening oversluiten is vaak voordeliger dan twee aparte leningen naast elkaar te moeten aflossen. Bovendien is het een stuk overzichtelijker omdat je dan maar 1 bedrag aan leningen hoeft af te lossen. Wil je je lening oversluiten dan moet je er wel rekening mee houden dat je misschien een boete moet betalen als je de oude lening vervroegd aflost. Dit kun je vaak voorkomen door je nieuwe lening bij dezelfde geldverstrekker te nemen. Dit is natuurlijk alleen een optie als dit ook de goedkoopste aanbieder is.

Maak vooraf een begroting voor je nieuwe dakkapel

Het is verstandig om vooraf een begroting te maken van wat de nieuwe dakkapel gaat kosten. Denk daarbij niet alleen aan de aanschaf en plaatsing maar ook aan de kosten van de afwerking, die soms ongemerkt hoger kunnen uitpakken dan je misschien had gehoopt. Pas als je weet hoeveel geld er nodig is kun je gericht op zoek naar een voordelige lening voor het kopen van een dakkapel. De prijzen van dakkapellen kunnen overigens ook flink verschillen. Dus behalve leningen vergelijken is het ook aan te raden om dakkapellen met elkaar te vergelijken voordat je een aannemer de opdracht voor plaatsing geeft.

 

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.