Your Trusted 24 Hours Service Provider!

Dakwerken

Algemene Schrijn & timmerwerken

Uw dak beschermt uw woning tegen alle weersomstandigheden. Als erkend RESITRIX plaatser zijn we ons hiervan bewust en onze geschoolde vakmensen staan garant voor een perfecte, kwalitatieve afwerking van uw plat dak.

Daarnaast maken we gebruik van kwalitatieve merken als Fakro, Velux en Skylux als we koepels moeten plaatsen om zeker te zijn dat uw dak aan alle eisen voldoet. Zowel nieuwbouw als voor een renovatie kunt u op onze diensten beroep doen voor plaatsing en isoleren. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Gevelbekleding

Ook wel: gevelpanelen, architectuurpanelen. De gevelbekleding is de buitenste, vaak wat dikkere laag van de gevel: metselwerk (baksteen), gevelbepleistering (pleisterlaag), blokbepleistering, hout, natuursteen, keien, keramisch materiaal (tegels, geglazuurd en ongeglazuurd), glas, golfplaten, kunststof, trespa-achtig (composieten, mengmaterialen), vezelcementplaten, betonplaten, aluminium, roestvast staal, strekmetaal, koper, titanium, steenslag, zink, mergel, tufsteen, leem, leisteen (is ook natuursteen eigenlijk), riet (verticaal gebruikt), ijs (iglo), membraan van kunststof (polyester of ptfe), wellicht zelfs stro, bladeren, leer, blik of andere materialen. Opvallend is dat ook baksteen- en dakpanproducenten steeds meer een compleet product leveren waarbij nieuwe modellen en structuren keramiek een belangrijke rol gaan spelen waardoor de architect op een vernieuwende manier gebakken materiaal kan toepassen.
Variaties in gevelbekleding zijn vaak mogelijk in kleuren, structuren, texturen en vormen.
Materialen kunnen een andere kleur hebben dan we “normaal” van dat materiaal verwachten.
Wanneer een gevel een zogenoemde wachtgevel is, kan de bekleding eenvoudiger zijn omdat de gevel te gelegener tijd door het belendende pand aan het zicht wordt onttrokken.

Soms zijn materialen niet wat ze lijken, maar wel fraai:
– in de vorm en kleur van hout, bijvoorbeeld de kunststof rabatdelen van Keralit of Milin, of de vezelcement rabatdelen van DutchPlank
– bedekt met natuursteengranulaat, grind o.d. om een natuurlijk uiterlijk te geven.
Ook combinaties van materialen zijn mogelijk zoals bij het Kulturhus in Borne Overijssel van architect Hylke Gjaltema (foto rechtsboven bij de tekst), maar ook hout en pleisterwerk, of de combinatie hout, staal en glas (foto rechtsonder in de tabel).